ORË PUNE
E hene e premte: 08:00-17:00

Nyja e ngarkimit e bërë nga rreze I ose tub profili – si të bëni zgjedhjen e duhur

Një platformë lëvizëse blihet për shumë vite përpara dhe duke marrë një vendim blerjeje, është e rëndësishme të merren parasysh të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e secilit model të propozuar. Një nga kriteret për zgjedhjen e një devijimi celular është materiali që përdoret për të bërë kornizën e rampës.

Tregu global për pajisjet e magazinave përfaqësohet nga shumë kompani. Disa prej tyre përdorin një rreze I, të tjerët të fokusuar në tubat e profilit. Pra, cili është ndryshimi?
Ndërsa konsideroni përdorimin e rrezes I ose tubit të profilit si fermë për ngarkimin e devijimit, para së gjithash, është e nevojshme të kuptoni gjënë kryesore-një devijim i bërë nga rreze I është më material-intensiv dhe një devijim i bërë nga tub profili është më shumë punë intensive. Prandaj, prodhuesit nga vende të ndryshme përdorin materiale të ndryshme. Varet nga ajo që është më fitimprurëse për secilin prodhues specifik – kursimi në burimet materiale ose të punës. Në vendet perëndimore me kosto të larta të punës, është më e përshtatshme të përdoret më shumë metal dhe më pak punë.
Përdorimi i një rrezeje I është në mënyrë të paarsyeshme metal-intensive me një sasi të madhe mbeturinash. Kjo e bën ndërtimin e një rampë ngarkimi më të rëndë, më pak të manovrueshme dhe të papërshtatshme për të vepruar. Pesha e një rreze I është dukshëm më shumë se një tub profili. Në të njëjtën kohë, rampat e bëra nga rreze I janë më pak punë intensive.
Në rast të përdorimit të një kornize të bazuar në tuba, një tub i fuqishëm me një seksion kryq të madh përshkruan të gjithë perimetrin e një devijimi dhe mbështet të gjithë gjeometrinë e tij. Ndërtimi i tij është rritur gjithashtu nga rreshti i poshtëm dhe i sipërm i tubave. Një dizajn i tillë i jep ngurtësinë e nevojshme produktit, megjithëse kërkon më shumë punë sesa një devijim i bërë nga rreze I. Ngurtësia e tubave të profilit nuk është aspak inferiore ndaj ngurtësisë së rrezes I, por kërkon më pak materiale dhe më shumë kosto pune. Tubi i profilit përdoret shpesh për ndërtime që kërkojnë qëndrueshmëri dhe pamje elegante.

Ndër avantazhet e tjera të përdorimit nga prodhuesit e tubit të profilit mund të jenë si më poshtë:

 • lehtësia e instalimit në ndërtime të ndryshme;
 • zëvendësimi i shumë elementeve të shufrës së profilit dhe më pak kosto në krahasim me to;
 • komoditeti i prerjes duke siguruar bashkimin perfekt të pjesëve të salduara të ndërtimit të fermës;
 • një gamë e gjerë e tubave të profilit ju lejon të bëni ndërtime me nivele të ndryshme dhe me një ndryshim në lartësi nga 5 mm;
 • rezistencë ndaj ngarkesave të rënda statike dhe forcë të lartë të përkuljes;
 • rezistenca ndaj deformimit dhe ndryshimeve të temperaturës;
 • mundësia për të krijuar zgjidhje të personalizuara të projektimit.

Sa i përket klientit përfundimtar, kur zgjidhni një rampë ngarkimi, është e rëndësishme të kuptoni disa veçori:

1. Ngjitja e bërë nga rreze I për shkak të raftit të saj të sipërm zvogëlon hapësirën e përdorshme të rrugës, e cila nga ana tjetër zvogëlon manovrueshmërinë e pirunit.
2. Për shkak të fermës së bazuar në tuba, hidraulika në rampat është e instaluar brenda, nën devijim. Kështu, nuk ka rreziqe për të dëmtuar hidraulikën. Kjo nuk mund të thuhet për rampat e bëra nga rreze I.
3. Nuk ka pjesë prerëse në fermën me tuba. Pra, edhe nëse një kamionçinë lëviz pranë buzës së një devijimi, ai nuk do të dëmtojë rrotat e tij dhe tubi do të shërbejë si një parakolp. Në rastin e rrezes I, një kamionçinë do të godasë në skajin e tij prerës dhe mund të shqyejë gomat e tij.
4. Për shkak të peshës së tepërt të një devijimi të bërë nga rreze I, është e pamundur të përdorni kamionë me tonazh të ulët për lëvizjen e tij.
Me një fjalë, nuanca të tilla duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes së një marke të një devijimi ngarkues. Dhe e fundit por jo më pak e rëndësishme, ju duhet të kuptoni se një devijim ngarkimi është një investim afatgjatë në biznesin tuaj. Prandaj, para së gjithash, duhet të jetë i përshtatshëm për t’u përdorur.

Shërbimet tona

AUSBAU

WE SERVE YOUR NEEDS
BEJ NJE PYETJE
Thirrje mbrapa
Ju lutemi plotësoni fushat ose dërgoni një kërkesë tek [email protected]

  Bej nje pyetje
  Ju lutemi plotësoni fushat ose dërgoni një kërkesë tek [email protected]

   Regjistrohuni në gazetën
   Bej nje pyetje
   Ju lutemi plotësoni fushat ose dërgoni një kërkesë tek [email protected]

    Regjistrohuni në gazetën

     Regjistrohuni në gazetën